divendres, 6 de febrer del 2009

REFLEXIONS DES DE LA PARTICIPACIÓ

Valorant l'any:

L’any 2008 ha estat un any força actiu. El treball realizat ha girat entorn els següents eixos: memòria històrica, violència de gènere i treball. Creiem que és important que treballem en aquest sentit per dues raons. D’una banda, demostrem que les dones també participem dels moviments socials i podem ser subjectes del canvi, i de l’altra, fem visibles les situacions de desigualtat al present i recuperem les dones invisibilitzades per la història masculinitzada que ens han ensenyat.
Valorem la nostra tasca com a molt positiva i necessària, perquè tot allò que fem és constructiu per a modificar un context social i cultural marcat per la divisió i discriminació sexual.

Per tot això, i gràcies a la afluència i participació de les ciutadanes als nostres actes, creiem que hem incidit a Sabadell. Hem tractat d’obrir-nos a diferents àmbits i espais: hem participat als moviments socials de la ciutat, col·laborant amb el Moviment Popular de Sabadell i associacions de Veïnes ; hem donat resposta a episodis de violència de gènere en col·laboració amb les Dones de Torreguitart; també hem arribat als espais festius, introduint la perspectiva de gènere a les Barraques i altres festes populars; hem reivindicat un 8 de març de treballadores…
I també creiem que una de les tasques positives que fem any rere any és mostrar que la violència de gènere és un fenomen més ampli i complex que allò que apareix als mitjans de comunicació, realitzant cada 25 de novembre un acte que mostra que la violència també passa pel llenguatge, la publicitat, la discriminació laboral, etc. Així doncs, una de les nostres formes de visibilitzar la qüestió del sexisme ha estat mostrar que és una realitat que ens envolta cada dia, que forma part de la nostra quotidianeïtat.
En definitiva, ens hem fet visibles a la ciutat i la resposta que hem rebut ens ha deixat satisfetes. Hem sabut transmetre les nostres idees i malgrat els alts i baixos, no hem deixat de treballar per un canvi que creiem imprescindible.

Nous reptes i tasques per el 2009:

Però tot i així, som conscients que el camí és molt llarg i que encara ens queden moltes coses a fer. Per això, sabem que el nostre treball ha de continuar i volem augmentar i millorar les nostres activitats.
Per l’any 2009, tenim dos eixos de treball principals: d’una banda, volem aprofundir en la formació i difusió de temàtiques feministes que trobem útils i necessàries: avortament, dona i presó, ecofeminisme, dona i salut… I l’altra eix serà dona i treball: per exemple, volem fer una salt qualitatiu de cara al 8 de març. No serà un sol acte d’un dia, sinó que ho farem arribar al primer de maig. Aprofitant el context socioeconòmic de crisi on ens trobem immerses, podem demostrar que el capitalisme no és infalible, i per això volem analitzar a fons el treball i la divisió sexual que se’n deriva. Ens coordinarem amb altres col·lectius locals, per fer-nos sentir més i més fort.

Tota la nostra lluita té un significat:

Volem arribar a una societat més justa, sense dominacions ni discriminacions. Per tant, creiem que és imprescindible acabar amb les classes socials, amb el sistema de gèneres, amb la sobreexplotació del medi ambient, amb les desigualtats racials i culturals, i en definitiva, amb tot allò que dóna més poder a unes persones que a les altres i l’utilitza en benefici propi. Creiem que això és possible si acabem amb el capitalisme, si deixem enrere el patriarcat i si construïm entre totes un nou model d’organització de les nostres vides. Com a conclusió, doncs, podríem dir que la nostra aspiració és l’alliberament de la humanitat. I els nostres esforços pretenen que ens acostem cada dia una passa més cap a aquesta fita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada