dimarts, 10 de març del 2009

ELS MOSSOS CARREGUEN A LA MANIFESTACIÓ DEL 8 DE MARÇ A BARCELONA

El passat 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, a Barcelona vam viure una demostració més de l’enduriment de la política repressiva del govern català i de la reducció a mínims del dret de manifestació.

A les 18h de la tarda, des de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal (PRA) havíem convocat una manifestació a la Plaça Universitat. La presència dels Mossos d’Esquadra, des de primera hora de la tarda, ja era desproporcionada.

Mig miler de manifestants vam començar a recórrer el carrer Pelai, en direcció a les Rambles, escortades per furgonetes d’antiavalots, davant i darrera. Com cada any, la manifestació havia d’acabar a la Plaça del Teatre, on es volia fer una mural i llegir el manifest.

Al tombar per les Rambles, com per desgràcia comença a ser habitual en aquesta ciutat, les manifestants ens vam trobar amb un cordó dels Mossos que ens impedia avançar. L’única opció que els Mossos donaven era seguir per Fontanella i baixar per Via Laietana. Des de la PRA ens vam negar a que la policia decideixi el recorregut de les nostres manifestacions, i els vam comunicar que baixaríem per les Rambles fins a la Plaça del Teatre, com ja hem fet altres anys.

Davant l’actitud dels Mossos, que a aquestes alçades ja estaven amb les porres a la mà, cascos posats i escuts preparats, es va decidir llegir el comunicat en aquell punt i realitzar el mural, mentre es denunciava i es feia saber a la munió de passejants i turistes que hi havia en aquell punt, la conculcació de drets polítics bàsics per part d’una Conseller d’Interior que es diu d’esquerres.

Finalment, la manifestació va decidir continuar el seu recorregut Rambles avall, moment en que es van produir dues càrregues i des de la PRA es va decidir desconvocar la manifestació.

Per tot això, des de la PRA volem deixar clar que:

-l’actitud de la conselleria d’interior, de prohibir de facto el dret a manifestació per Barcelona, és pròpia del franquisme.

- és una repressió política i un atac directa a la llibertat d’expressió, ja que al matí van facilitar que la manifestació del 8 de març, on hi participen els partits polítics, baixés per les rambles.

-no deixarem que la els mossos d’esquadra ni cap cos repressiu o autoritat decideixi per on hem de manifestar-nos.

- Des de la PRA continuarem lluitant des d’un feminisme combatiu i de classe construint unes alternatives socials fermes. No ens tallaran les ales!

Plataforma Revolucionària Antipatriarcal, 9 de març de 2009

Vídeo de la càrrega dels mossos d'esquadra


Manifestació dia de la dona treballadora PRA a Barcelona from pra on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada