dissabte, 27 de juny del 2009

Manifest pel Dia de l'alliberament Gai i Lèsbic de la Plataforma REvolucionària Antipatriarcal

LES NOSTRES SEXUALITATS NO ESTAN EN VENTA!

Aquest 28 de Juny és especialment significatiu, doncs fa ja 40 anys de la revolta de Stonewall,on l'Estat va atacar ferotgement a les persones que es trobaven a aquella taberna de Nova York. Gais, lesbianes, trans, intersex... van resistir d'una manera heroica la brutalitat policial i la conseqüent criminalització a la que avui tristament encara estem acostumades. Per recordar i honorar a totes aquelles persones tornem a sortir avui al carrer amb la mateixa combativitat i les mateixes ànsies de victòria.

Entenem el 28 de Juny com una diada per reivindicar totes les nostres sexualitats, especialment les dissidents, que segueixen evidenciant la falsa homogeneïtat que ens imposa el patriarcat dia rere dia. És des de l'exercici radical del dret al propi cos i a la pròpia sexualitat que aconseguirem trencar amb la heteronormativitat que ens fustiga i ens encadena. Ens encadena a un model sexual binòmic, on només hi tenen cabuda les pràctiques i desitjos heterosexuals. Només un exercici diari d'autodeterminació sexual ens permetrà viure amb llibertat. Perquè nosaltres follem i nosaltres triem!

Tenim moltes enemigues; moltes persones que tenen interessos molt específics en que no exercim aquesta autodeterminació sexual. L'Esglèsia, amb la seva moral predemocràtica que ara pretenen legislativa; l'Estat, amb les seves reformes basades en una pressumció d'imbecilitat de la ciutadania i que genera miratges de llibertat allà on només hi ha control social. Parlem de lleis com la de l'avortament, de la privatització de les pastilles del dia després, o de lleis encaixistes com la del matrimoni civil entre persones del mateix sexe...

Però també tenim enemigues que es fan passar per amigues; totes les persones empresàries que pretenen treure rèdit econòmic de les nostres sexualitats. Aquest 28 de juny mateix es preveu una desfilada de l'orgullo pels carrers de Barcelona, una desfilada banal, espanyolista i desmobilitzadora, amb l'únic objectiu de guanyar clients per a certes empreses que no val la pena ni anomenar... El pitjor de tot plegat és que aquest model d'oci no només engreixa les butxaques d'unes quantes persones, sinó que converteix les nostres sexualitats en pur negoci. Un negoci, que genera miratges de llibertat, centrat exclusivament a les grans ciutats i que no només no soluciona cap problema, sinó que obliga a la gent de comarques a venir a la metròpoli, fent que les lluites contra el patriarcat es centrin només a les ciutats. Volem ser mariques, bolleres i invertides a tots els pobles i comarques dels Països Catalans, i ho volem ja!

La mercantilització dels nostres desitjos sexuals no la trobem només a les malanomenades discoteques d'ambient, existeix a totes les discoteques normals... o millor dit: a totes les discoteques heterosexuals, allà on tot està encaminat a que follis un dissabte a la nit. La hipersexualització de la festa, del nostre temps d'oci, pot arribar als aberrants concursos per aconseguir una operació d'augment de pits, a la subhasta de femelles, o al clàssic las chicas entran gratis...

No volem que posin preu a les nostres relacions, no volem que mercantilitzin les nostres sexualitats, no volem que ens segreguin per les nostres opcions sexuals.

Des de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal, apostem per un model social que no ens discrimini per la nostra opció sexual, i que ens deixi expressar-nos sexualment com volem allà on volem. Aquest objectiu no es pot realitzar sense la destrucció del sistema patriarcal i del capitalisme, perquè el nostre canvi de valors no és possible sense un canvi de sistema econòmic.

Les nostres sexualitats no estan en venta!

Plataforma Revolucionària Antipatriarcal, 28 de Juny del 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada