dijous, 8 d’abril del 2010

El treball sexual a debat

Enguany, des de Justa Revolta (col·lectiu antisexista de Sabadell) ens vam plantejar treballar les jornades del 8 de març abordant un dels temes més polèmics i controvertits tant en la societat en general com dins del propi moviment feminista: el treball sexual.

Per fer-ho vam realitzar diversos actes, en primer lloc vam dur a terme el passi del documental “Muerte de una puta” d’Harmonia Carmona, que ens va servir per apropar-nos a la qüestió del treball sexual des d’un punt de vista innovador en aquesta temàtica, a través de les vivències quotidianes de dones que es dediquen o s’han dedicat a aquesta feina o bé que tenen relació amb aquest entorn.

Podeu visualitzar el documental clicant aquí


Una altre de les activitats que vam organitzar fa referència a un taller de debat i formació sobre la prostitució. Una de les premisses de les quals partia el taller era de la idea de desaprendre i desprendre’ns de tots aquells prejudicis i estereotips que envolten el fenomen del treball sexual. És per això que la millor manera d’aprendre coses era de forma conjunta i amb la dialèctica i la discussió com a eines.

Es va tractar d’un taller que partia d’una simple però alhora complexa pregunta: Creus que el treball sexual hauria de ser considerat una feina a la societat actual? A partir d’aquí es van fer dos grups a l’atzar, un grup s’encarregaria de defensar els arguments a favor i l’altre en contra.

En el document que enllacem podeu trobar els diferents arguments a favor i en contra que van sortir. Evidentment, l’objectiu d’aquest taller no era aconseguir una postura comuna i unitària al voltant del tema del treball sexual, sinó posar sobre la taula tots els arguments que semblaven interessants i construir així, entre totes i tots, un argumentari a l’entorn d’aquesta temàtica.

Per veure el document cliqueu aquí.


L’últim acte que vam realitzar és la xerrada “el treball sexual a debat” a càrrec d’Isabel Holgado, antropòloga i militant feminista, membre de LICIT (Línia d’Investigació i Cooperació amb Immigrants Treballadores del sexe).

A més, l’últim programa de Ràdio Trama de Revolucionant Consciències també el vam dedicar exclusivament a la qüestió del treball sexual. El podeu escoltar clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada