divendres, 2 de juliol del 2010

Seminari Immigració i Gènere


Com ja és tradició de cada estiu, des de Justa Revolta i l’Escola en Moviment (MPS) hem organitzat un seminari durant el mes de juliol. La temàtica d’aquest any és “Immigració i Gènere”, i comptem amb unes ponents de luxe que ens ajudaran a aproximar-nos a la qüestió des de diverses vessants complementàries.

Les xerrades organitzades són les següents:


Dimarts 6 de juliol:

“Immigració, exclusió i desigualtat”

Què empeny a les dones a emigrar? Amb quina intenció ho fan? Com es senten al país receptor? Quina és la seva situació aquí? En aquesta sessió intentarem abordar de forma general la qüestió de la immigració tenint en compte variables estructurals com el gènere o la classe social.

Ponent: Cristina Sánchez.

Dimarts 13 de juliol:

“Estudi de cas: Les dones musulmanes a Catalunya”

Aquesta sessió està centrada en el cas de dones musulmanes, comunitats islàmiques i immigració a Catalunya. Es farà un emmarcament general que servirà per fer una primera aproximació a aquesta cultura des del punt de vista de les dones, i un cop feta aquesta exposició general, es parlarà d'alguns dels temes que afecten a les dones musulmanes i que estan tan presents als mitjans de comunicació (com el vel islàmic a les escoles o la prohibició del vel integral).

Ponent: Gloria García-Romeral.

Dimarts 20 de juliol:

“La mercantilització del treball de cura: classe, gènere i ètnia”

La contractació de dones immigrants en el sector domèstic i de la cura s’està convertint en una de les “solucions idònies” per pal·liar la “crisi de la cura” en els Països Mediterranis. El transvasament del treball reproductiu al mercat ha donat lloc a un procés de privatització i globalització de la reproducció que, lluny de traslladar la qüestió de la cura a l’agenda política o de transformar les relacions entre gèneres, està reproduint un model de la cura continuista amb el patriarcat i basat en noves pràctiques servilistes.

Ponent: Laia Castelló.

Dimarts 27 de juliol:

“Cultura i religió: un xoc a la societat receptora?”

On hi ha la separació entre religió i cultura? Què és cultural i què és religiós? Pensem que és important parar atenció i aprofundir en el paper que la religió i la cultura juguen en relació amb les dones immigrants.

Ponent: Maria del Mar Griera.


Hora de les xerrades: 19:30h

Lloc: Can Capablanca (Compte Jofre, 30. Al costat de Sabadell Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat), SABADELL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada