dilluns, 27 de desembre del 2010

"Mercadillo de cossos"


DEFORMANT ELS COSSOS
Violència: Acció violenta o coacció moral exercida sobre una persona per tal d'obligar-la a una determinada acció o omissió.
Gènere: Terme introduït en la sociologia per referir-se a la diferenciació social entre els dos sexes.
(enciclopèdia catalana)
I no és violència els anuncis on la dona és objecte?
I no és violència no sentir-te bé amb el teu cos?
I no és violència les joguines que estan pensades per desenvolupar rols femenins o masculins?
I no és violència que les dones cobrin un 30% menys per realitzar la mateixa feina?
I no és violència no tenir dret a decidir sobre el propi cos?
Les respostes a aquestes preguntes ens fan pensar que la violència de gènere és quelcom més ampli. Per això avui 25 de Novembre (Dia internacional contra la violència de gènere) volem reivindicar altres tipus de violència de gènere, entenent-la com tot allò implícit dins el sistema patriarcal i capitalista (tendències, característiques associades a un rol o un altre, el dret al propi cos,...). Violències que no són contemplades des de les institucions i els mitjans de comunicació.
Moltes vegades ens trobem davant d’escenificacions de la violència que ens transmeten un missatge acotat a la violència física, amb l’elaboració d’estadístiques que tant sols es remeten a morts i denúncies.
En aquest escenari volem reivindicar la violència més subtil present en molts aspectes de la nostra vida diària, la violència estètica.
Acosteu-vos i remeneu al segon “Mercadillo de cossos a la ciutat de Sabadell”. Aquí podràs escollir la teva imatge a semblança dels teus ídols. Tenim pits grossos, nassos perfectes, ulls impressionants,... També ens podràs donar allò que et molesti; pèls, greix acumulat, potes de gall, cel·lulitis,...

PODEU VEURE EL VIDEO DE L'ACTE AQUÍ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada