dilluns, 30 d’abril del 2012

REVOLUCIONANT CONSCIÈNCIES ABRIL 2012



Aquí teniu el programa del mes d'abril de Revolucionant Consciències.
Aquest mes parlem de Dona i Crisi, el tema que ens ocupa aquest any 2012 al col·lectiu.
En el programa podreu sentir els testimonis de cinc dones que viuen situacions diverses davant la crisi. Parlaran de com és el seu dia a dia, quines són les seves estratègies de lluita, com se senten davant d'aquestes situacions, quines són les dificultats amb les que es troben i de quina manera s'organitzen per tirar endavant i es preguntaran com veuen el seu futur.

Des de Justa Revolta donem les gràcies a les participants i les empenyem a seguir lluitant com ho estan fent per a aconseguir situacions més justes per a totes.


RECOMANEM...

A la deriva por los circuitos de la precariedad femenina

Vídeo i llibre del Laboratorio de Trabajadoras: Precarias a la Deriva. en el que ens parlen de com la precarietat ja estava instaurada abans de la crisi partint de les experiències en les seves últimes feines de diverses dones. Parteixen de que totes les dones són subjectes de lluita i de quines són les estratègies individuals que utilitzen.

Vidas hipotecadas d'Ada Colau i Adrià Alemany

El llibre defensa el dret a l'habitatge, relata una experiència col·ectiva i intenta analitzar el paper que han jugat les administracions públiques durant la crisi. El llibre consta de tres parts: la primera analitza l'origen de la crisi i ens parla de l'esclat de la bombolla immobiliària. La segona explica la reacció de la població i les campanyes de moviments com la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca. La tercera i última part fa una descripció concreta de la regulació de les hipoteques.


TIREM AL RIU...

Tirem al riu una contracampanya del sector ultracatòlic londinenc que proclamava: "Ex-gay, post-gay i orgullós", donant a entendre que ser gay és una malaltia i es pot guarir. La campanya que s'havia dut  terme un temps abans als autobusos de Londres deia: "Sóc gay, assumeix-ho".

Tirem al riu les polítiques de les retallades, de desmantellament de l'Estat del Benestar i dels drets socials i laborals de les persones i el paper d'aprofitament de les persones que han protagonitzat els bancs.



FELICITEM...

Felicitem la Miren Etxezarreta pel seu documental "Capitalisme, un itinerari crític" i perquè està fent un gran paper pedagògic explicant què és la crisi i com ens afecta i per les alternatives i propostes que fan davant d'aquestes noves situacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada