dilluns, 14 d’octubre del 2013

Concentració en favor de l'avortament lliure i gratuït

Justa Revolta, col·lectiu feminista de Sabadell, ha tornat a reivindicar el dret de les dones a un avortament lliure i gratuït. Ho ha fet aquest diumenge 13 d’octubre a través d’una concentració a la plaça Doctor Robert de Sabadell, que ha aglutinat un centenar de persones, i d’una acció dins l’església Immaculada Cor de Maria, en la qual un grup de noies ha entrat a l’església i ha fet sentir consignes en favor del dret a les dones a decidir sobre els seus cossos, i per la despenalització de l’avortament.


Al voltant de les 12:30 del migdia, s’ha realitzat la concentració que havia convocat el col·lectiu Justa Revolta, sota el lema “No hem lluitat tant per aturar-nos aquí! Avortament lliure i gratuït”. L’acte ha reivindicat el dret a les dones a decidir, i  ha reclamat que l’estat garanteixi l’avortament lliure, entenent que cap agent (ni església, ni estat, ni parella, ni jutges) ha de poder limitar el dret a les dones a decidir, alhora que gratuït, ja que s’entén que l’avortament és un acte mèdic, i per tant ha d’estar inclòs dins la cartera de serveis de la xarxa sanitària pública.
La concentració respon a les declaracions públiques fetes pel ministre de justícia del PP, Alberto Ruiz-Gallardón, anunciant la seva intenció de modificar imminentment la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs per tornar a penalitzar l’avortament i tornar tipificar-lo dins el codi penal com a delicte, amb la intenció de no permetre que hi hagin terminis temporals en els quals la dona pugui avortar lliurement. Es tornarà, per tant, a la llei de anterior (del 1985), però endurint els supòsits sota els quals aquesta llei permetia a les dones avortar.
A la concentració s’han penjat cartells alertant de les modificacions que pretén introduir Ruiz-Gallardón a la llei de l’avortament, i s’han penjat penjadors, i col·locat a la plaça testos amb imatges de ruda (una planta amb propietats abortives), recordant que el ministre de justícia, a través dels canvis que vol introduir a la llei, està condemnant a les dones a haver de tornar a avortar mitjançant mecanismes altament perillosos utilitzats en el passat, com eren precisament els penjadors i la ruda.

Després d’això, la concentració s’ha desplaçat davant l’església Immaculada Cor de Maria de Sabadell (església vinculada a l’Opus Dei), dins la qual hi havia activistes de Justa Revolta, que han cridat consignes en favor de l’avortament. Mentrestant, a fora les persones de la concentració s’han sumat a la crida de les consignes. Mitjançant aquesta acció Justa Revolta pretén denunciar el paper de l’església, i concretament de la Conferència Episcopal, en el control dels cossos de les dones, ja que són conegudes les múltiples campanyes de la Conferencia Episcopal en contra de l’avortament, i les nombroses declaracions de pressió fetes per aquesta al govern demanant que s’il•legalitzi l’avortament.


Un cop les membres de Justa Revolta que estaven dins l’església han sortit, s’ha procedit a llegir un manifest explicatiu del posicionament de Justa Revolta davant l’imminent reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs, on es demanava la despenalització de l’avortament, alhora que es reclamava al govern l’adopció de mesures per garantir els drets sexuals i reproductius de les dones, com són la informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament i que els mètodes anticonceptius siguin gratuïts i a l’abast de tothom. Un cop feta la lectura, s’ha desconvocat la concentració.
Amb aquesta acció, Justa Revolta ha donat el tret de sortida a la seva campanya anual, que en aquest cas girarà entorn al dret al propi cos, i que centrarà part de les seves actuacions en la defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones, entre els quals figura el a l’avortament lliure i gratuït.

Justa Revolta
Octubre del 2013







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada