dissabte, 30 de novembre del 2013

Comunicat contra les agressions sexistes als espais polítics

Justa Revolta ha signat, juntament amb nou col·lectius més, un comunicat contra les agressions sexistes als espais polítics. Els col·lectius companys sotasignants són A Cavall de Forques, Acció Lila, Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, Adona't, Cau de Llunes, Dones en Lluita de Castelló, Gatamaula, Hora Bruixa i La Ruda. El text és el següent:


LES AGRESSIONS SEXISTES ALS ESPAIS POLÍTICS
Els col·lectius feministes locals sotasignants, volem denunciar la falsa premissa de la que es parteix quan, conscient o insconscientment s’assumeix que els espais polítics on desenvolupem la nostra militància, per una suposada voluntat de transformació social dels seus membres, esdevenen de facto llocs on no existeixen relacions de poder.
Assenyalarem públicament i anomenarem les agressions sexistes i sexuals com el que són. La pertinença d’un home als moviments socials no l’exclou de ser assenyalat públicament si ha agredit una dona, no ha de quedar impune ni una sola manifestació violenta d’aquest sistema patriarcal que precisament tots i totes estem combatent.
Exigim a col·lectius, casals, ateneus i organitzacions polítiques voluntat de canvi i autocrítica. Que facin un treball polític entorn a la violència i les agressions, que se sumin a la denúncia pública i que expulsin els seus militants quan són denunciats. Per coherència política.
S’ha de vetar l’entrada dels agressors als espais polítics. No poden gaudir de llibertat de moviment. Suposen un perill per a qualsevol dona. És essencial que casals i ateneus siguin espais de confiança i seguretat. Si el cercle més proper no exclou aquest home dels espais on es troba la dona, aquesta està essent novament agredida, ara per part del seu entorn.
Fem una crida a les dones que han patit agressions en aquests espais a que s’empoderin i denunciïn els seus casos. Entre totes perdrem la por. Els col·lectius feministes sempre recolzarem la dona agredida, respectant la seva voluntat i els seus ritmes alhora de gestionar la resposta a l’agressió.  
La solidaritat feminista és la nostra millor arma i és la única garantia per actuar al marge d’interessos i influències que ens allunyin del nostre objectiu principal i ens acabin fent còmplices d’aquesta situació.
Fora els agressors dels espais alliberats! Volem ser dones lliures en assemblees lliures! 
A Cavall de Forques
Acció Lila
Assemblea de Dones Feministes de Gràcia
Adona’t
Cau de Llunes
Dones en Lluita de Castelló
Gatamaula
Hora Bruixa
Justa Revolta
La Ruda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada