diumenge, 24 de novembre del 2013

Èxit de les I Jornades feministes dels PPCC

Rotund èxit de les I Jornades feministes dels Països Catalans del passat cap de setmana (16-17 de novembre) a Tarragona.

Més de 200 dones provinents d’arreu del territori vam tenir l’oportunitat de trobar-nos i debatre sobre temes fonamentals del feminisme actual.
La jornada del dissabte va començar a les 10h del matí, amb una presentació, seguida d’un debat on ens vam dividir en grups d’unes 15 dones per debatre quin es o hauria de ser el subjecte de lluita feminista. Les reflexions van girar entorn a la importància d’ampliar el concepte de dona, i d’entendre la categoria de dona no com a quelcom biològic, sinó que com a quelcom produït socialment i reproduït a través de l’experiència vital.
Un cop fet aquest debat i la posada en comú, ens vam trobar totes per dinar.
I tot seguit, van començar els debats de la tarda. Aquests van estar dividits en quatre grups, cadascun d’ells amb diversos subgrups:
1.       Drets sexuals i reproductius
a.       Avortament
b.      Maternitat
c.       Lluita LGTB
2.       Eix socioeconòmic
a.       Treball de cura
b.      Triple presència
c.       Drets laborals
3.       Violència i agressions
a.       Violència vers les dones dins els moviments socials
b.      Agressions diàries
c.       Violències
4.       Com vivim el feminisme
En aquest cas, es va realitzar una primera posada en comú de les conclusions de cadascun d’aquests eixos, i després ens vam tornar a reunir totes en plenària per comentar com valoràvem que havia transcorregut el dia de debat.
El diumenge, els col·lectius convocants de la trobada ens vam reunir, per parlar de com havia de continuar la col·laboració entre nosaltres. Vam coincidir amb la necessitat de seguir reforçant el treball local alhora que buscant punts de treball comuns per reforçar la coordinació entre nosaltres.
Des de Justa Revolta fem una valoració totalment positiva de com han transcorregut les I Jornades Feministes dels PPCC. Creiem que és una fita important per seguir treballant, tant a nivell de reflexió com d’acció, per buscar noves fórmules de relació que superin les desigualtats patriarcals i es ajudin a construir una societat més justa i igualitària. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada