dilluns, 4 de novembre del 2013

Justa Revolta i ARRAN Sabadell planten cara a la discoteca Puzzle

Els col·lectius Justa Revolta i ARRAN Sabadell han plantat cara a la discoteca Puzzle després de la popularització d’un vídeo enregistrat a la sala que mostra dues joves menors d’edat menjant-se un plàtan de manera sensual. La difusió de les imatges a Internet ha anat acompanyada de tal escarni de les noies que una d’elles ha arribat a posar en risc la seva pròpia vida. Per aquest motiu, una seixantena de persones es van concentrar ahir davant de la discoteca de la Zona Hermètica de Sabadell. Volien mostrar el seu rebuig cap a l’oci de caràcter sexista que Puzzle fomenta entre el jovent per tal d’extreure’n un benefici econòmic.





Coincidint amb un dels moments de major afluència de públic a Puzzle -el dissabte a la tarda-, els i les manifestants es van concentrar davant de la discoteca portant una pancarta on es podia llegir: “Puzzle promou el sexisme. Eliminem-ho del nostre oci”. També van repartir manifestos a la clientela de la discoteca per tal d’informar-la del motiu de la protesta i intentar conscienciar-la del rerefons discriminatori que poden tenir algunes activitats lúdiques que se solen realitzar en determinades discoteques de la Zona Hermètica, entre elles Puzzle.  

Aviat els crits de “Puzzle sexista” van atreure el personal de la discoteca, i, entre els intents frustrats de sufocar la protesta, membres de Justa Revolta van procedir a llegir un manifest en solidaritat amb les afectades per la difusió del vídeo. El text assenyalava la doble moral que fomenta l’alliberament sexual de les dones alhora que les castiga socialment si decideixen gaudir obertament de la seva sexualitat i denunciava, a més, la complicitat de Puzzle amb aquesta situació, en fer ús de la hipersexualització de les noies amb l’únic objectiu de lucrar-se i sense preocupar-se de les conseqüències que això pot tenir per a elles. Així mateix el manifest instava l’Ajuntament de Sabadell a prendre mesures contundents davant les pràctiques que perpetuen el masclisme en els espais de festa.

Durant la protesta, alguns dels i les manifestants van menjar plàtans i, tan bon punt va haver finalitzat la lectura del manifest, van arremetre contra la façana de la discoteca Puzzle llençant-hi les pells. Això va encendre els ànims d’un dels porters del local, que va intentar colpejar i sostreure el telèfon mòbil a un dels manifestants (topant tanmateix amb una actitud pacífica de la seva part) i va acabar referint-se al més de mig centenar de persones concentrades com a “maricones” (topant-se lògicament amb crits de “sexista” com a resposta). Arribats a aquest punt, Justa Revolta i ARRAN Sabadell van decidir donar per acabada la protesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada