dissabte, 21 de desembre del 2013

Concentració en resposta a la llei de l'avortament de Gallardón

Una vuitantena de persones es van concentrar ahir davant de la seu del Partit Popular de Sabadell per mostrar el seu rebuig a la nova llei de l'avortament. La norma suposa un retrocés a temps anteriors al 1985, ja que permet l'avortament només en dos casos: que l'embaràs posi en perill la vida de la dona o que sigui conseqüència d'una violació. En altres paraules: la llei de Gallardón prohibeix l'avortament lliure i gratuït, i per tant elimina el dret de les dones a decidir sobre el seu cos. El nou text del govern espanyol preveu que les dones hagin de demanar informes a dos metges externs al centre on volen avortar, redueix el termini en cas de violació, demana la supervització dels tutors o tutores en el cas de les menors i exigeix un termini de reflexió d'una setmana a les dones que vulguin posar fi al seu embaràs. 

Aquesta concentració és només el principi de les protestes que les joves de Sabadell han previst com a conseqüència de l'aprovació d'una llei retrògrada que tracta el fetus com un "proyecto de vida humana" i a la dona com un subjecte sense llibertat. Es tracta d'un fet INADMISIBLE i no ens podem quedar de braços creuats. Plantarem cara. Ens veiem als carrers.

Per a més informació, aquí us deixem el text que membres de Justa Revolta van llegir durant la concentració d'ahir:




Comunicat de Justa Revolta davant l’aprovació pel Consell de Ministres de la llei de l'avortament elaborada per Alberto Ruiz-Gallardón

Des de Justa Revolta declaràvem fa mesos que el pitjor estava per venir, avui hem vist però que ens quedàvem curtes. Aquesta tarda hem conegut finalment quin és el contingut de la llei que Alberto Ruiz-Gallardón porta coent des de inicis de la legislatura, a la mateixa vegada que es presentava s’aprovava en el Consell de Ministres.

Després d’escoltar les declaracions del ministre, des de Justa Revolta creiem que no s’està fent un retorn al passat, sinó que definitivament se’ns vol conduir a una retallada dels drets de les dones sense precedents.

Des del Partit Popular i com ja s’havia anunciat en diverses ocasions, s’afirma en aquesta nova llei que la dona no pot prendre decisions sobre el seu cos o la seva vida, sense l’aval de metges, jutges o de la família en el cas de les menors.

Davant d’aquest atac nosaltres desobeïm! DEFENSEM el dret de les dones a decidir, en tant que som subjectes amb plena capacitat per prendre les nostres pròpies decisions sobre la nostra vida. Ho hem fet sempre i ho continuarem fent! La reforma estableix dos supòsits per la despenalització de l’avortament: el perill per la salut física o psíquica de la dona o que l’embaràs sigui conseqüència d’un delicte.  

Davant d’aquest atac nosaltres desobeïm! DEFENSEM que l’avortament no suposi cap delicte, sigui quin sigui el motiu i que no es limiti el temps en el qual es poden practicar. El PP pretén posar per davant el fetus, que ells anomenen “proyecto de vida humana”, que la vida o la decisió de la pròpia dona.

Davant d’aquest atac nosaltres desobeïm! Per què creiem que cada dona ha de decidir lliurament si vol ser mare o no, i en quines condicions.
Per tot això, exigim la immediata retirada de la llei.

Exigim que l’estat garanteixi l’avortament lliure, entenent que cap agent (ni església, ni estat, ni parella, ni jutges) ha de poder limitar el dret a les dones a decidir, alhora que gratuït, ja que l’avortament és un acte mèdic, i per tant ha d’estar inclòs dins la cartera de serveis de la xarxa sanitària pública.

I mentre no sigui així desobeirem cada dia, creant xarxes de suport mútu, fent caixes de resistència, practicant avortaments il·legals i arribant fins on faci falta. Perquè n’estem fartes i fa molt temps que hem perdut la por.

Des de Justa Revolta ens oposem a aquest intent encobert de prohibir totalment l’avortament, i considerem que, a part de mesures de caràcter normatiu com una regulació específica de l'avortament, cal que s'adoptin mesures per garantir els drets sexuals i reproductius de les dones, com són la informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament i que els mètodes anticonceptius siguin gratuïts i a l’abast de tothom.

Cal que diguem prou a aquesta ofensiva capitalista, patriarcal i catòlica.

Continuem  endavant amb aquesta lluita històrica, per un avortament lliure i gratuït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada