dimarts, 11 de març del 2014

Els i les vianants de Sabadell ens ajuden a il·lustrar qui fa les tasques de casa

Coincidint amb el Dia Mundial de la Dona Treballadora, Justa Revolta va organitzar una performance a Sabadell per tal de reflexionar al voltant del treball reproductiu. L'objectiu era comprovar com ens afecten els rols socials de gènere a l'hora de fer les feines de casa, i per tal de fer-ho, vem comptar amb la col·laboració de molt diversos i diverses vianants de Sabadell. El resultat de l'experiència va consistir en fotos com aquesta:
o aquesta:

Vols saber com les vem aconseguir?



Doncs primer de tot vem col·locar dues portes on es podia llegir treball reproductiu, tasques de la llar i salaris. Després vem convidar a passar per aquestes portes a famílies, parelles, companyes de pis o casa... Ara bé, per poder passar per aquestes portes, abans havien de contestar les següents preguntes


1. Qui treu les escombraries?

2. Qui rental la roba?

3. Qui fa el bricolatge?

4. Qui té cura dels fills/filles?

5. Qui treu la pols?

6. Qui treballa fora de casa? 

7. Qui té un sou més alt?

8. Qui frega?

9. Qui cuida el jardí?

10. Qui para taula i qui la treu?

11. Qui renta els plats?

A la persona que contestava "jo" a cada pregunta se li donava un objecte, i d'aquesta manera s'evidenciava de forma molt ràpida el volum de tasques que hi havia a cada casa o pis i com aquestes es repartien.


Durant unes dues hores del matí de la jornada del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, la plaça Doctor Robert de Sabadell va ser testimoni d'aquesta desfilada de parelles ben diferents.

El lema d'aquesta acció participativa del 8 de març va ser "El treball reproductiu també ens explota".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada