dilluns, 7 de juliol del 2014

Comunicat de VxA davant la sentència de les encausades del 8-F

El passat 4 de Juny al Jutjat d’Instrucció número 3 de Sabadell quatre activistes a favor del dret a l’avortament van ser jutjades acusades dels delictes de falta de manifestació no comunicada, deslluïment i desobediència. Els fets responien a la manifestació convocada el passat 8 de Febrer per la Plataforma Vallès per l’Avortament (que aplegà més de 30 entitats  de la comarca) i que va comptar amb 2000 persones pels carrers de Sabadell contra la reforma de la llei d’avortament que proposa el govern del PP.
Davant la sentència comunicada que absolt dels delictes de faltes de manifestació no comunicada i deslluïment a les quatre activistes, i que condemna a una d’elles a 20 dies a raó de 4 euros o 10 dies d’arrest domiciliari per desobediència, volem manifestar que:

- Denunciem l’espiral creixent de persecució per part del cos de mossos d’esquadra del dret a protesta i manifestació. Malgrat que la manifestació va transcórrer sense incidents, en desconvocar-se, més de 30 persones assistents van ser retingudes més d’una hora i, finalment, identificades pels Mossos d’Esquadra en una actuació policial del tot desmesurada.

- Denunciem també l’arbitrarietat dels Mossos en la identificació de les persones suposadament responsables del delicte de deslluïment, així com la invenció del delicte de falta de manifestació no comunicada. Entenem que aquesta estratègia respon a la voluntat de callar la protesta i la mobilització a partir de detencions, denúncies, condemnes i multes.
 
- Demanem explicacions a l’Ajuntament de Sabadell per la lamentable actuació en aquest cas. No tan sols ha fet cas omís a les explicacions que es van demanar per l’actuació totalment desproporcionada dels Mossos d’Esquadra, sinó que es va presentar com a acusació particular, demanant una pena multa de 10 dies per a cadascun dels suposats danys, així com també 270 euros de responsabilitat pels costos de les reparacions. No entenem doncs com una ajuntament que va aprovar una moció  que rebutjava qualsevol reforma de llei d’avortament, demanant la derogació en cas que s’implantés, es personi com a acusació particular per uns fets pels quals la fiscalia demanava absolució.

- Per acabar volem posar de manifest que continuarem amb l’estratègia de la desobediència per fer front a l’ofensiva conservadora i patriarcal que suposa el projecte de reforma de la llei de l’avortament. Cada cop més fortes, cada cop més organitzades, no pararem de presionar des del carrer per evitar que s’aprovi la reforma i treballar quotidianament pel dret de les dones a decidir sobre les seves vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada