dimarts, 22 de novembre del 2011

25 de novembre DIA INTERNACIONAL CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

En el marc del Dia Internacional Contra les Violències de Gènere i estrenant la campanaya d'engunay sobre la Dona i La Crisi, des de Justa Revolta us presentem un video de denúncia sobre les retallades de la sanitat amb perspectiva de gènere.


Programa:

6 de novembre a les 17h. Taller de rols al CSA la Mekànika
13 de novembre a les 17h. Taller d'ús del llenguatge sexista al CSA la Mekànika
Semana del 21-25. Passi de vídeo a diferents entitats de la ciutat:

Dilluns a les 19h a l'Acampada Sabadell
Dimecres a les 19h a la Plaça del Gas
Dijous a les 21:30h Algo Diferentes
Divendres 18h parc tauli
Dissabte cap a la tarda a la zona de l'Imperial
Diumenge a la nit al CSA la Mekànika

25 de novembre a les 18h. Acció de protesta i passi de video al Parc Taulí a la porta principal.


El dia 25 de novembre es commemora el dia contra la violència de gènere. Des de Justa Revolta sempre hem intentat fer un pas més enllà i concebre la violència de gènere en un sentit ampli, és a dir, entenent-ho com tots aquells fets o situacions que generen desigualtat entre les persones per raó de gènere. Amb això no volem obviar la violència de gènere que es pot donar en el marc de la parella, sinó que el que pretenem és fer palès que les violències de gènere són molt més àmplies i que estan més presents al nostre dia a dia del que ens podem pensar.


Enguany en aquest context de crisi capitalista, des de Justa Revolta hem cregut important lligar la qüestió de les violències de gènere amb les retallades socials, en concret les retallades a la sanitat. En aquest sentit veiem primordial posar sobre la taula la situació que ja s’està donant.


Les retallades a la sanitat pública estan provocant que algunes de les cures que abans estaven cobertes pel sistema sanitari, ara s’hagin d’assumir a les llars. Si sumem això al fet que tradicionalment les dones han estat les encarregades de dur a terme les tasques de cura, ens trobem amb un panorama força desolador: les tasques de cura que no pot suportar la sanitat pública les estan assumint les dones. I per què ho assumeixen les dones? La resposta la trobem en el funcionament patriarcal de la nostra societat, és a dir, en la divisió de rols en funció del sexe, en la diferent assignació de tasques per cada sexe i en el diferent reconeixement social d’aquestes tasques. Així ens trobem que, per una banda, les dones han estat tradicionalment les cuidadores de les llars i, per altra les dones, en general, tenen pitjors situacions laborals que els homes (contractes a temps parcial, feines menys remunerades, etc). Tot això acaba revertint en que les dones es converteixen en les principals candidates per dur a terme aquestes cures.


Davant d’aquesta situació, des de Justa Revolta, creiem important fer pública aquesta realitat per tal de revolucionar consciències en aquest sentit, fer visibles aquestes desigualtats i entre totes i tots lluitar per no perpetuar-les.



LES RETALLADES TAMBÉ SÓN VIOLÈNCIA!


Vídeo: NO COSIREM LES VOSTRES RETALLADES!!

3 comentaris:

  1. ja era hora que es reivindiqués el paper de la dona com a cuidadora de familiars malalts o grans, amb la carrega de feina física i psicològica que comporta i la discriminació laboral i salarial que implica. retallant serveis socials les dones tornen al pou d' esclava de la llar que tant li agrada a la dreta

    ResponElimina
  2. Ja ho somniava en Pujol: sí les dones es quedessin a casa, no caldrien tantes escoles bressol; si les dones no sortissin a fer feina remunerada fora de casa, podrien cuidar de les àvies i no caldria serveis per a la gent gran. La dreta catalana ha fet efectiu el seu somni. Ja pot morir tranquil.

    ResponElimina
  3. Felicitats pel vídeo. Expressa d'una manera ben clara i planera què està passant. Gràcies a tot l'equip!

    ResponElimina