diumenge, 18 de novembre del 2012

25N LLUITEM CONTRA LA VIOLÈNCIA VERBAL






























La violència de gènere inclou un munt de pràctiques que ens coaccionen que han estat, i encara són invisibilitzades en la nostra societat. La normalització d'algunes d'aquestes pràctiques ens han portat a una societat sexista i, sovint, estan tan arrelades que costen d'identificar.

Des de Justa Revolta ens hem proposat dedicar tota aquesta setmana a fer visibles alguns tipus de violències de gènere que patim dia rere dia. És per això que cada dia, fins el 25 de novembre de 2012 (Dia contra les Violències de Gènere), dedicarem una entrada del nostre blog a fer-les visibles.
I parlant d'invisibilització, aquest 25N coincideix amb la diada d'eleccions anticipades al Principat, de manera que, per llei, durant tot el dia es prohibeix tot tipus de manifestació. Perpetuant un estat que ignora i coacciona la lluita contra les violències de gènere.
Detecteu algún tipus de violència?

Avui ens manifestem contra la violència verbal, és a dir, qualsevol agressió verbal que es duu a terme mitjançant amenaces o un llenguatge ofensiu, acompanyats sovint d'un to de veu agressiu, i que afecten negativament a la situació emocional de la víctima.
Les seqüèles d'aquest tipus de violència es veuen traduïdes en la seva autoestima, en l'autoconcepte i l'autoimatge de la víctima a més de tenir altres conseqüències psicològiques.

Quan parlem de llenguatge ofensiu també ens referim a aquell que invisibilitza a un sector de la població subordinant el gènere femení al masculí.

Per tot això avui diem NO A LA VIOLÈNCIA VERBAL,
NO A LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE!!!
Fes visible el 25N del 2012, fes visible el Dia Internacional contra les Violències de Gènere!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada