dijous, 2 de gener del 2014

Nova concentració de Justa Revolta per un avortament lliure i gratuït

Després de l'aprovació de l'avantprojecte de Llei de l'avortament impulsat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, des de Justa Revolta us convoquem a una nova concentració per un avortament lliure i gratuït. Serà aquest dissabte 4 de gener a les 18.00h davant de l'Ajuntament de Sabadell.

Allà protestarem contra les 10 raons per les quals no ens agrada gens la nova norma del Partit Popular. Tot seguit us deixem un decàleg que hem elaborat per la ocasió:

Per què diem no a la llei de l'avortament impulsada pel PP?
1. Perquè anul·la el dret al propi cos de les dones: No se'ns considera subjectes de dret, que puguem decidir sobre la nostra vida i el nostre futur. Seran lestat, els polítics, els metges, els psicòlegs, els psiquiatres i els jutges qui autoritzaran o no els avortaments.
2.  Perquè planteja un retrocés històric en els drets sexuals i reproductius de les dones restringint el dret a la interrupció voluntària de lembaràs a dos únics supòsits: La llei elimina qualsevol termini dins del qual les dones puguem avortar lliurement, limitant-ne l'ús a dos únics supòsits (per risc de la mare i per violació). La llei esdevé tant restrictiva que exclou un 94% dels avortaments que sestan duent a terme actualment.
3. Perquè s'endureixen burocràticament tant els supòsits que s'acaba prohibint de manera encoberta l'avortament: Es limita el dret temporalment i s'exigeixen múltiples autoritzacions (en el supòsit de risc per la vida de la mare, cal el dictamen de dos professionals que acreditin que lembaràs posa en greu perill a la dona; en cas de violació, és necessaria una denúncia explícita; i, en el cas de les menors, es necessita el consentiment patern/matern).
4. Perquè es pren una actitud paternalista i infantilitzadora cap a les dones: No se'ns considera subjectes autònomes i conscients de les nostres pròpies decisions, sinó persones que hem de ser tutelades per prendre-les i a les quals s'ha d'imposar períodes de reflexió obligatoris per no prendre decisions precipitades.
5. Perquè es segueix penalitzant l'avortament: L'avortament segueix penalitzat per als i les professionals que el practiquin fora del què estableix la llei.
6. Perquè és una llei classista: Les dones que tinguin diners seguiran avortant en clíniques privades de confiança, viatjant a lestranger, etc. mentre les dones de classe obrera serem qui ho haurem de fer de forma clandestina en condicions precàries.
7. Perquè aquesta llei posa en risc les nostres vides: Les dones no deixarem d'avortar, l'únic que promourà la llei és que ho fem en pitjors condicions de salubritat, posant en perill la nostra pròpia vida i havent de suportar el tabú i lestigma social que comporta actuar fora de la llei.
8. Perquè es limita l'accés als recursos públics i privats per poder practicar un avortament: La llei permet l'objecció de consciència per part de tots els i les professionals que ho desitgin, no garantint la pràctica de les IVEs dins la xarxa sanitària pública, i invisibilitzant les clíniques on es practiquin, al prohibir-ne la publicitat.
9. Perquè converteix a l'Estat espanyol en un dels únics estats de la Unió Europea que neguen el dret a la interrupció voluntària de lembaràs a les dones:  L'estat espanyol, juntament amb Polònia i Holanda, són els estats amb polítiques més restrictives sobre l'avortament i, com ja ha afirmat lOMS, les polítiques restrictives són aquelles que afavoreixen el major nombre davortaments insegurs.
10. Perquè aquesta llei condiciona la vida de les persones obligant-les a ser mares: Es condemna les dones a tirar endavant embarassos no desitjats i, a vegades, inassumibles per les condicions socioeconòmiques que s'estan vivint. Es retallen els drets socials (sanitat, educació, etc.) i es degraden les nostres condicions de vida, a la vegada, que se'ns imposa la maternitat, no com a opció sinó com a obligació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada