divendres, 26 de juny del 2015

Seminari d'Economia Feminista. Vides dignes per sobre de la (il.)lògica del capital

Un any més, arriba el Seminari d'Estiu de Justa Revolta. Enguany, el seminari gira entorn a l'Economia Feminista, i aposta per unes vides dignes per sobre de la (il·)lògica del capital.




Ja fa temps que sabem que la lògica del capital és antagònica a la lògica de la vida i del benestar. I sabem que la lògica productiva confronta directament amb la reproductiva. És per això que des de Justa Revolta hem preparat un seminari per reflexionar entorn a aquesta qüestió.

Per fer-ho, aquest any comptem amb ponents de luxe que ens ajudaran a aproximar-nos a l'economia feminista des de diferents vessants.
El seminari comença el dia 30 de juny amb una xerrada de la gran Amaia Pérez Orozco, que ens parlarà sobre "La subversió feminista de l'economia". La seguirà el dimarts 7 de juliol Pilar Carrasquer, que explicarà la importància de "Les polítiques de reconciliació i de temps" des de la perspectiva feminista. El dia 9, tindrem l'enorme plaer de comptar amb la presència de Silvia Federici, qui ens parlarà de la reproducció, el treball domèstic i les lluites feministes (en relació a un dels seus llibres "Revolución en punto zero"1). El dimarts dia 14, Maria Jesús Izquierdo, qui ja ha participat en varis seminaris de Justa Revolta, ens farà una exposció sobre les alternatives feministes que es plantegen en relació al treball de reproducció i de cures. Tancarem el seminari el dimarts 21 amb un taller sobre els efectes del treball reproductiu en la salut de les dones.



Us convidem a participar a totes les sessions, i a reflexionar sobre les oportunitats que obre l'economia feminista, perquè creiem que cal desplaçar els interessos del capital, del benefici i de l’acumulació, pels interessos de la vida, de les persones, i del benestar.


1.

3 comentaris:

  1. Hola, ¿tiene precio, inscripción previa? Gracias.

    ResponElimina
  2. Hola Brenda!
    És gratuït, i no cal inscripció prèvia!

    ResponElimina
  3. Hola a totes i a tots,
    Lamentem moltíssim comunicar-vos que finalment aquest dijous NO comptarem amb la participació de Silvia Federici al seminari d’estiu de Justa Revolta.
    Divendres passat ens va comunicar que, a causa d’un canvi en el seu vol de tornada als Estats Units, no podria fer la conferència que havíem convingut.
    Ho sentim molt!
    Esperem comptar amb vosaltres a la resta de sessions del seminari.
    Salut!

    ResponElimina