dijous, 22 de novembre del 2012

25N LLUITEM CONTRA LA VIOLÈNCIA INSTITUCIONAL


Ens imaginem la conversa que van tenir aquells que trien la data de les eleccions al Parlament: “Aquest dia no, que hi ha Barça”, “l'11 de setembre, impensable!”, “aquest altre tampoc, que tinc una reserva a un restaurant famosíssim de París”, “el 25 de novembre? Aquest dia perfecte, no faran cap escàndol les quatre feministes que es manifesten contra la violència de gènere”.

Visca! De nou, tot allò que envolta les desigualtats de gènere passa a estar en un segon pla. La data que reivindica la lluita contra la violència del patriarcat sobre les dones no és tan important per a les classes dirigents catalanes com ho són altres dates. O pitjor encara, potser ni la coneixien aquesta data. Sabran que es va declarar aquest dia per l’assassinat de les germanes Mirabal? Les tres activistes foren assassinades per les forces dominicanes del dictador Trujillo l’any 1960. Per això les feministes d’Amèrica Llatina varen proposar aquest dia per a denunciar la violència del sistema contra les dones ja fa més de 30 anys. Perquè cal denunciar i lluitar contra la violència física, però també la psicològica, la sexual, la verbal i tota aquella violència sistemàtica que patim les dones i totes aquelles persones a qui el patriarcat oprimeix. Moren dones a mans dels seus companys, hi ha agressions sexuals als nostres carrers, vivim entre estereotips que ens fan mal. El 25 de novembre és la data que commemora la lluita contra una violència que patim milions de persones al món, milions de dones.

Ignorància o passotisme, el fet és el mateix. Les eleccions taparan la jornada de lluita contra les violències de gènere. Mai se’ls acudiria convocar unes eleccions en altres dates remarcades com un Primer de Maig: el dia del treballador s’ha de respectar. Ni en Nadal. Ni en els dies de partits de futbol importants (i masculins). En canvi la lluita feminista sempre pot quedar en un segon pla. Com va passar al 2008 quan el 8 de març, el dia de la dona treballadora, va coincidir “casualment” en plena jornada de reflexió de les eleccions generals.

No volem quedar-nos al marge de les eleccions, i us animem a votar els partits més propers als moviments socials i feministes. Però tampoc volem oblidar que el 25 de novembre és un dia per denunciar la cara més dura del patriarcat, la que més mal ens fa. El 25 de novembre també és el dia contra la violència de gènere, i així ho reivindicarem. La coacció institucional que difumina i ignora la nostra lluita també és violència.
Per tot això, avui diem NO A LA VIOLÈNCIA INSTITUCIONAL, NO A LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE!!!


Fes visible el 25N del 2012, fes visible el Dia Internacional contra les Violències de Gènere!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada