divendres, 15 de novembre de 2013

No hem lluitat tant per aturar-nos aquí! AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!

Un cop més, tornem a reivindicar el dret de les dones a decidir, en tant que subjectes amb capacitats per prendre les seves pròpies decisions sobre la seva vida. És per això, que exigim que l’estat garanteixi l’avortament lliure, entenent que cap agent (ni església, ni estat, ni parella, ni jutges) ha de poder limitar el dret a les dones a decidir, alhora que gratuït, ja que l’avortament és un acte mèdic, i per tant ha d’estar inclòs dins la cartera de serveis de la xarxa sanitària pública.

Fins a l’any 2010, l’avortament estava tipificat al codi penal com a un delicte excepte en tres supòsits (malformació del fetus, risc físic o psicològic de la mare, o que l’embaràs fos fruit d’una violació). Al 2010 s’introdueix la llei per terminis, que despenalitza l’avortament durant les primeres 14 setmanes i permet que les dones no necessitin el consentiment de terceres persones per avortar. Des de Justa Revolta, pensem que cal respectar el dret de les dones a decidir i, per tant, no s’ha de limitar el temps en el qual es poden practicar avortaments. Els límits de temps establerts per llei a l’estat espanyol estan per sota de la resta dels Països europeus que són de 24 setmanes límit. I és important tenir en compte que a l'Estat espanyol, el 88% de les dones avorten abans de les 12 setmanes, el 98% ho fa abans de les 21 setmanes. Els que es produeixen més enllà de les 21 setmanes són per risc fetal.
I sembla ser que el pitjor està per arribar. El ministre de justícia del PP, Alberto Ruiz-Gallardón, ja ha anunciat la seva intenció de modificar imminentment la llei per tornar a penalitzar l’avortament i tornar tipificar-lo dins el codi penal com a delicte, amb la intenció de no permetre que hi hagin terminis temporals en els quals la dona pugui avortar lliurement. Es tornarà, per tant, a la llei de supòsits anterior, però endurint els supòsits, a través de limitar el supòsit de risc físic i psicològic de la mare, i prohibint l’avortament en cas de discapacitat del fetus.

Des de Justa Revolta ens oposem a aquest intent encobert de prohibir totalment l’avortament, i considerem que, a part de mesures de caràcter normatiu com una regulació específica de l'avortament, cal que s'adoptin mesures per garantir els drets sexuals i reproductius de les dones, com són la informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament i que els mètodes anticonceptius siguin gratuïts i a l’abast de tothom.
Davant d’aquesta situació, cal que diguem prou a aquesta ofensiva capitalista, patriarcal i catòlica, hem de continuar endavant amb aquesta lluita històrica, per un avortament lliure i gratuït.
PEL DRET AL PROPI COS!
NOSALTRES PARIM, NOSALTRES DECIDIM! 

Octubre del 2013
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada