dimarts, 25 de novembre del 2014

PROU VIOLÈNCIA MASCLISTA- MANIFEST 25N


Avui, 25 de novembre, és un dia per recordar i per no oblidar. Perquè recordem tots els moments en que ens hem sentit violentades, perquè no fa falta que ens donin un cop de puny ni que ens insultin verbalment perquè ens dolgui, perquè el nostre entorn està ple de violència. Els aparadors de les botigues, les mirades, els gestos, els comentaris...
Però sobretot, no oblidem. No oblidem cap dels atacs que hem patit, ni cap dels que han patit les nostres companyes. No oblidem els milers i milers de víctimes del patriarcat, el feminicidi silenciat i ocultat que viu la nostra societat, les 22 dones assassinades fins ara durant el 2014 i les que han mort cada any. La violència masclista ens envolta i està reforçada per un sistema patriarcal que l’únic que pretén és que ens quedem callades, silenciades, submises. Però ens hem cansat d’aguantar, de callar i de rebre. No hem de tolerar cap tipus de violència que atempti contra la nostra persona, ja sigui física, sexual, institucional, simbòlica... o qualsevol altre. És responsabilitat de totes i tots assenyalar i aturar la violència, sobretot aquella més naturalitzada i quotidiana, que queda dissimulada en el dia a dia.
Ja fa més d’un any que aquesta plataforma, integrada per varis col·lectius del Vallès, es va crear per tal de plantar cara a la contrareforma de la llei de l’avortament. Ara però, decidim anar més enllà i seguir unides per combatre molts més aspectes del sistema patriarcal en el que vivim. Per això, ara més que mai, diem prou a totes aquelles situacions que no ens agraden. Per això, ara més que mai, diem prou violència masclista, prou feminicidi, PROU PATRIARCAT.

Vallès Feminista, 25/11/2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada