dimecres, 25 de desembre del 2013

#24Desembre - Protesta durant la Missa del Gall a Sabadell

'Avortament lliure i gratuït' va ser el lema sota el qual una cinquantena de persones van irrompre a la missa del Gall a Sabadell la passada nit del 24 de desembre.

Unes cinquanta persones van interrompre ahir la missa del Gall que se celebrava a l’església de Sant Fèlix de Sabadell per protestar per l’avantprojecte de llei de l’avortament aprovat el passat dia 20 de desembre pel Consell de Ministres. Portaven una pancarta amb el lema 'Avortament lliure i gratuït', i cartells amb frases reclamant el dret al propi cos de les dones. De manera pacífica, van entrar fins al davant d’on s’estava celebrant la missa, i van cridar consignes com 'Fora rosaris dels nostres ovaris' i 'Nosaltres parim, nosaltres decidim'. Immediatament, un grup d’homes es va aixecar i va agafar les manifestants per fer-les fora de l’església, provocant certa tensió a la porta de l’edifici.

Amb aquesta acció de denúncia, les persones que es van manifestar volien mostrar el seu rebuig al nou projecte de llei de l’avortament del PP, una de les més restrictives de la Unió Europea, i que suposa un retrocés de 30 anys pels drets de les dones. La llei, promoguda pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón, i que era un dels punts que incloïa el darrer programa electoral del PP, limita el dret a l’avortament de les dones fins a tal punt que esdevé una prohibició total encoberta. Aquesta llei ha estat avalada per l’església i la comunitat eclesiàstica. Rouco Varela, president de la Conferència Episcopal, ja ha donat el seu suport a la llei, manifestant que, des del punt de vista cristià, “la reforma de l’avortament millora la llei perquè l’embrió és un bé jurídic”.

Les persones que es van manifestar volien precisament denunciar a l’església com un dels principals agents instigadors de la retallada dràstica dels drets de les dones que implica la proposta de nova llei de l’avortament.

10 comentaris:

  1. Enhorabona per la valenta acció companyes!
    Avortament lliure i gratuït!!!!!

    ResponElimina
  2. oso ondo!!! molt bé!!

    anims des del País Basc, aquí estem també amb la mateixa lluita!

    ResponElimina
  3. més que desagradable i abjecte, el merder que vàreu fer la nit més entranyable de l'any, és idiota ,inútil. A no ser que el o la que la proposés intentés fotre per terra el vostre moviment.
    Bones i Santes Festes i que l'any que bé estiguem més bé

    ResponElimina
  4. Molt be per aquesta gent jo estc a favor de l'avortament a quet governs ens ho vol treure tot com fa cuaranta anys enrere que pleguin ja fora merda

    ResponElimina
  5. enhorabona per la valentia, aquest país es va saltar la revolució francesa i cal fer algo per treure´ns de sobre borbons i capellans, cal tallar caps encara que no sigui literalment ... diran que no respectem el dret de culte ... però ells són els primers que no respecten la llibertat de les persones en prendre decissions en coses tan importants per les seves vides. cal tornar-hi. dani

    ResponElimina
  6. Enhorabona per aquesta acció pacífica, de denúncia i de tan ressò mediàtic.
    Assenyalant culpables!
    Endavant!

    ResponElimina
  7. Una pena que no hubiera habido aborto gratuito y libre en la época en que nacisteis. Así vuestros progenitores hubieran tenido la oportunidad de librar al mundo de vuestra repugnante presencia.

    ResponElimina
  8. La verdad es que da pena, más que personas parecéis animales. Tenemos inteligencia y capacidad de pensar, os animo a usarla para algo bueno (lo que no incluye matar a niños inocentes)

    ResponElimina
  9. Indignante y totalmente reprobable vuestra actitud de no solo de intolerancia, sino de falta de respeto a lo más sagrado de una persona, sus creencias. No es así como se defienden las ideas (independientemente de quien tenga razón), sino con el diálogo y el respeto al otro. Luego, los que interpretan y juzgan, ya dirán con sus votos, cómo han de ser las leyes que nos rijan. ¡Paz y bien!
    Ángel Marín

    ResponElimina