dijous, 25 de juny del 2015

Protocol per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes als moviments socials

Compartim amb vosaltres el "Protocol per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes als moviments socials", del Moviment Popular de Sabadell (Arran Creu Alta- Nord, Arran Centre-Sud, Can Capablanca, COS, Endavant i Justa Revolta). El present protocol és una eina per orientar la intervenció en violències masclistes dins els moviments socials de Sabadell.


El protocol s’ha elaborat a partir de les conclusions extretes de diversos debats duts a terme dins el Moviment Popular de Sabadell i pretén ser una eina de reflexió, anàlisi i intervenció per aquest moviment per tal d’actuar davant les violències masclistes. En aquest sentit, el protocol és fruit d’un procés col·lectiu, del qual no entenem que aquest sigui el seu punt final, sinó que és una continuació del debat i el treball generat per diferents col·lectius per construir espais lliures de violències masclistes, que esperem que sobrepassi el protocol.

Tot i que la principal funció del Protocol és detectar les situacions de violència masclista que es donen en els moviments socials i guiar les mesures a prendre, també pretén prevenir i sensibilitzar sobre les violències masclistes, les seves diferents formes i les seves conseqüències. En aquesta direcció, esperem que el Protocol també pugui ajudar a la identificació de dinàmiques androcèntriques i sexistes que es donen dins els moviments socials i que és necessari transformar (dinàmiques assembleàries, discursos i imatge com a moviment, organització interna dels col·lectius, priorització de certs espais de treball, etc.).



1 comentari:

  1. Lamentem comunicar que hem despenjat el nostre Protocol de Prevenció i Abordatge de les Violències Masclistes als Moviments Socials.
    Aquest protocol ha estat fruit d'un treball de formació i consensos col·lectius que pensem que és imprescindible per garantir que aquesta eina s'apliqui de forma efectiva i justa.
    En aquest sentit, des de Justa Revolta ens desresponsabilitzem de l'ús que es pugui fer d'aquest protocol més enllà de les aplicacions que en faci el Moviment Popular de Sabadell.
    Des de Justa Revolta ens prestem a fer assessoraments a tots aquells col·lectius interessats en iniciar el seu propi procés d'elaboració d'un protocol.
    I si es té interès en poder disposar del protocol que nosaltres vam elaborar, envieu email a justarevolta@gmail.com
    Si teniu interès

    ResponElimina